Επικοινωνήστε μαζί μας
Καραβάς, Κύθηρα, 80200
Κιν: 6944164183
[email protected]

Δείτε μας στο χάρτη

Αγροτουριστική Εμπειρία

H Αστάρτη αναπτύσσει και το κομμάτι του αγροτουρισμού μέσω της γευσιγνωσίας προϊόντων και της τοπικής γαστρονομίας . Εκμεταλλεύεται την τοπική παραγωγή και δοκιμάζει νέα προϊόντα που υπάρχουν σε αφθονία στην φύση των Κυθήρων, με σκοπό την ένταξη τους στο γαστρονομικό τραπέζι.

Προσπαθεί να εκπαιδεύσει και να εκπαιδευτεί πάνω στην τοπική κουζίνα, της παραδοσιακές πρακτικές και τα υλικά μαγειρικής.

Η τροφή έχει ανθρώπους που την παράγουν, έχει ανθρώπους που την μαγειρεύουν, έχει ανθρώπους που την απολαμβάνουν και όλα αυτά συγκλίνουν γύρω από ένα στρωμένο τραπέζι.

Αυτό το τραπέζι θέλουμε να αναδείξουμε, την «γήινη» πλευρά της τροφής και την αξία της τόσο σε διατροφικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο ανθρώπινης επικοινωνίας και ευχαρίστησης.

Βασικές δραστηριότητες

Κάθε επισκέπτης μπορεί να συμμετάσχει σε διάφορες δραστηριότητες που πραγματοποιούνται τόσο στις εγκαταστάσεις της εταιρίας όσο και σε άλλους ανοιχτούς ή κλειστούς δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους. Κάποιες από αυτές είναι:

α. Olive oil Tasting – Γευσιγνωσία ελαιολάδου, καθώς το βιολογικό ελαιόλαδο είναι το πιο αναγνωρίσιμο και βραβευμένο προϊόν της Αστάρτης, η εταιρία διοργανώνει γευσιγνωσίες ελαιολάδου εδώ και 8 χρόνια. Οι γευσιγνωσίες πραγματοποιούνται στο παλιό Δημοτικό σχολείου της Κοινότητας μας (είτε σε άλλους ανοιχτούς χώρους) και ο επισκέπτης έχει ευκαιρία σε μικρό χρονικό διάστημα να μάθει τα βασικά χαρακτηριστικά ενός καλού ελαιολάδου και να έρθει σε επαφή με την τοπική ιστορία και την αισθητική μια άλλης εποχής (κατόπιν συνεννόησης και επί πληρωμής).

β. Private dining – Στα Astarti Hidden Retreats ή στο Πατρικό της οικογένειας , όπου ο επισκέπτης επιλέγει από 2 μενού (ψάρι ή κρέας) και μπορεί να συμμετάσχει στο μαγείρεμα αν το επιθυμεί ώστε να μάθει κάποια μυστικά της ελληνικής κουζίνας (κατόπιν συνεννόησης και επί πληρωμής).

γ. Olive picking – Ελαιοσυλλογή, ο επισκέπτης μπορεί να εργαστεί κανονικά στη συγκομιδή της ελιάς (Νοέμβριο-Δεκέμβριο) αποκτώντας αυτή την εμπειρία. Παίρνει μέρος σε όλη την διαδικασία παραγωγής από το χωράφι μέχρι το ελαιοτριβείο, όμως όχι με έναν τουριστικό τρόπο αλλά αντιλαμβανόμενος την σκληρή εργασία και την ευχαρίστηση του χειρονάκτη (κατόπιν συνεννόησης).

δ. Foraging – O επισκέπτης μπορεί να μάθει βασικά εδώδιμα είδη άγριας μεσογειακής χλωρίδας, να τα μαζέψει ο ίδιος και να τα μαγειρέψουμε μαζί με διαφορετικούς τρόπους, είτε στην κουζίνα του δωματίου του στα Astarti Hidden Retreats είτε στο Πατρικό της οικογένειας, ανακαλύπτοντας τη βάση των γεύσεων της γης (κατόπιν συνεννόησης, επί πληρωμής και εκτός καλοκαιριού).

ε. Sea salt hunting © – Ένα από τα προϊόντα της Αστάρτης είναι το θαλασσινό αλάτι Κυθήρων, το οποίο μαζεύεται με το χέρι από τα βράχια του νησιού. Ο επισκέπτης μπορεί να έχει αυτή την εμπειρία της συλλογής άγριου αλατιού και να μάθει κάποια πράγματα πάνω στο μη επεξεργασμένο θαλασσινό αλάτι (κατόπιν συννενόησης, επί πληρωμής και μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες).