Επικοινωνήστε μαζί μας
Καραβάς, Κύθηρα, 80200
Κιν: 6944164183
[email protected]

Δείτε μας στο χάρτη

Άγριο θαλασσινό αλάτι Αστάρτη Ανθός αλατιού

Το θαλασσινό αλάτι Αστάρτη είναι μαζεμένο με το χέρι από δυσπρόσιτα, άγρια και επικίνδυνα βράχια των Κυθήρων, όπου δεν υπάρχουν φυσικές αλυκές και η παραγωγή ακολουθεί τους πραγματικούς ρυθμούς της φύσης, γι’ αυτό και οι ποσότητες που παράγονται είναι πολύ περιορισμένες.

Πάνω στα βράχια και κάτω από τον ήλιο, το προϊόν αποκτά ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά και απευθύνεται σε πιο απαιτητικούς ουρανίσκους που ψάχνουν την αυθεντικότητα και την αλήθεια των πραγμάτων.

Την παραπάνω διαδικασία παραγωγής και συλλογής, η Αστάρτη την έχει ονομάσει εδώ και καιρό sea salt hunting ©”, το κυνήγι του άγριου αλατιού.

Φυσικό Θαλασσινό αλάτι: Τα ευεργετικά μυστικά μια αρχέγονης τροφής.

Στη φύση το ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι περιέχει εκτός από νάτριο και επιπλέον 91 διαφορετικά μεταλλικά στοιχεία σε ιδανική αναλογία. Έτσι αποτελεί σημαντική πηγή, για τα απαραίτητα μέταλλα και ιχνοστοιχεία που χρειάζεται το σώμα μας ώστε να λειτουργήσει σωστά.

Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι να επεξεργαζόμαστε το αλάτι με αποτέλεσμα να αφαιρούμε τα πολύτιμα μεταλλικά στοιχεία που περιέχει στη φυσική του μορφή και στη συνέχεια να το προσθέτουμε σε αυτή τη μορφή στις τροφές πριν τις καταναλώσουμε. Το τελικό αποτέλεσμα είναι να αλλοιωθεί η φυσική του  περιεκτικότητα σε μεταλλικά στοιχεία. Το ραφιναρισμένο αλάτι με τη μεγάλη περιεκτικότητα σε νάτριο είναι άμεσα συνδεδεμένο με προβλήματα υγείας, όπως την υπέρταση και αυτή με τη σειρά της είναι η κύρια αιτία καρδιακών νοσημάτων και εγκεφαλικών επεισοδίων.  Ο πραγματικός υπαίτιος για τα προβλήματα υγείας είναι το νάτριο που περιέχεται στο αλάτι .

Η χρήση θαλασσινού μη ραφιναρισμένου αλατιού, όπως το φυσικό αλάτι από τις αλυκές των Κυθήρων, σε συνδυασμό με πληθώρα άλλων ανεπεξέργαστων τροφών στην καθημερινή διατροφή αποτελεί το μέσον για μια άριστη σωματική και ψυχική υγεία.

Τρόποι χρήσης:

  • Ως άρτυμα στην μαγειρική σας
  • Ως διάλυμα για στοματικές και ρινικές πλύσεις

Διατίθεται αποκλειστικά και μόνο σε δυο τύπους ως:

  • Φρέσκο, σε συσκευασία zip bag 250γρ
  • Διετούς παλαίωσης, σε premium συσκευασία κουτιού 200γρ