Επικοινωνήστε μαζί μας
Καραβάς, Κύθηρα, 80200
Κιν: 6944164183
[email protected]

Δείτε μας στο χάρτη

Καλώς ήρθατε στον Δικτυακό τόπο της Αστάρτης!

Η εταιρεία μας εδρεύει και δραστηριοποιείται στο νησί των Κυθήρων. Είναι ατομική επιχείρηση με οικογενειακό χαρακτήρα και ασχολείται με την παραγωγή, τυποποίηση και εμπορία βιολογικών και παραδοσιακών κυθηραϊκών προϊόντων . Αν και η προσπάθεια πήρε επιχειρηματική μορφή μόλις το 2001, σε προσωπικό επίπεδο ασχολούμαστε με την βιολογική γεωργία, από το 1992.

Σκοποί της Αστάρτης ήταν και είναι:

 • Η προώθηση της βιολογικής γεωργίας στο νησί των Κυθήρων.
 • Η αξιοποίηση της τοπικής παραγωγής, τόσο από ιδιόκτητες παραγωγές όσο και από συνεργαζόμενες.
 • Η παρουσίαση των ποιοτικών προϊόντων (περιορισμένης παραγωγής) της κυθηραϊκής γης σε ένα ευρύτερο καταναλωτικό κοινό, εντός και εκτός Ελλάδος.
 • Η προώθηση της φιλοπεριβαλλοντικής συνείδησης για την προστασία του φυσικού πλούτου των Κυθήρων.
 • Η διασφάλιση της ηθικής διάστασης σε κάθε της συνεργασία.

Η επωνυμία και το σήμα της Αστάρτης

Σύμφωνα πάντα με τις διάφορες ιστορικές πηγές, φαίνεται πως η περιοχή στην οποία ξεκίνησε η λατρεία της θεά του Έρωτα, της Ίσταρ (Ishtar) είναι η Αρχαία Φοινίκη. Λόγο των έντονων εμπορικών συναλλαγών και συνεπώς των πολιτισμικών δεσμών που αναπτύχθηκαν μεταξύ των πληθυσμών της Μεσογείου, η λατρεία της Ίσταρ (Αστάρτη) των Φοινίκων, μετοίκησε και αναπτύχθηκε κυρίως στα Νότια παράλια και σε ορισμένα νησιά της Νοτιοανατολικής λεκάνης της Μεσογείου (Κύπρος, Κρήτη, Κύθηρα, Μήλος), πάντα με διαφορετικές ή παρεμφερείς ονομασίες και τελετουργικές παραδόσεις.

Στα Κύθηρα, ήρθε ως Αστάρτη-Αφροδίτη (αυτή που αναδύεται μέσα από τους αφρούς της θάλασσας), με την πάροδο των χρόνων τελικά επικράτησε η ονομασία “Αφροδίτη”, όπου και λατρεύτηκε ως η θεά του πλατωνικού Έρωτα.

Το σήμα της εταιρείας Αστάρτη είναι το σύμβολο του καρπού της ελιάς στη γραφή της Γραμμικής B.

Το σύμβολο και η επωνυμία αποτελούν κατοχυρωμένα εμποροβιομηχανικά σήματα (registered trademarks) της οικογένειας Τζωρτζόπουλου.

Οι δραστηριότητες της οικογένειας πρόκειται πολύ σύντομα να επεκταθούν στην παραγωγή και άλλων βιολογικών προϊόντων, καθώς και σε υπηρεσίες αγροτουρισμού.


Στις σελίδες που ακολουθούν θα βρείτε πληροφορίες για:

 • Το βιολογικό ελαιόλαδο Αστάρτη Exclusive (ψυχρής έκθλιψης), βραβευμένο προϊόν του κτήματος Αστάρτη, με πιστοποίηση ΔΗΩ.
 • Το βιολογικό ελαιόλαδο Αστάρτη Exclusive Premium (ψυχρής έκθλιψης), βραβευμένο προϊόν σε υπέροχη χειροποίητη συσκευασία, πιστοποίηση ΔΗΩ.
 • Το βιολογικό ελαιόλαδο Αστάρτη Blend, αποτέλεσμα συνεργασίας μας με τους Βιοκαλλιεργητές Κυθήρων και τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ποταμού Κυθήρων, με πιστοποίηση ΔΗΩ.
 • Το βιολογικό παξιμάδι Αστάρτη από 100% κριθάρι και θαλασσινό αλάτι Κυθήρων, με πιστοποίηση ΔΗΩ, μια συνεργασία με τον Διατροφολόγο Ευάγγελο Ζουμπανέα.
 • Το ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι Αστάρτη, από τα βράχια των Κυθήρων.
 • Το βιολογικό σαπούνι Αστάρτη από ελαιόλαδο και αιθέρια έλαια, με πιστοποίηση ICEA.
 • Νέα και λοιπές πληροφορίες που αφορούν το νησί των Κυθήρων, την εταιρεία και τα προϊόντα της.

Καλή περιήγηση!